top of page
Search

Tiedolla ja yhteistyöllä kestävämpiä päätöksiä

Päätöksenteon tulee perustua tutkittuun tietoon, ei vain mielikuviin tai hetkellisiin trendeihin. Tämä pätee niin kunnallisessa kuin hyvinvointialueenkin päätöksenteossa sekä kehittämisessä. Jyväskylän ja Keski-Suomen tulevaisuus rakentuu kestävien ja faktoihin pohjautuvien ratkaisujen varaan.


Tiedolla johtaminen on vastuullista päätöksentekoa

Viime vuosina on käynyt selväksi, että tietopohjaisten päätösten merkitys kasvaa jatkuvasti. Esimerkiksi Keski-Suomen hyvinvointialueella on nähty, miten hajanaista tietoa voi olla vaikea hyödyntää, jos sitä ei koota ja analysoida tehokkaasti. Tiedolla johtaminen ei tarkoita pelkästään tutkimusten ja raporttien hyödyntämistä, vaan myös sitä, että päätöksiä tehdessä kuullaan laajasti asiantuntijoita ja alueen asukkaita sekä palvelunkäyttäjiä.

Tietoon perustuva päätöksenteko on erityisen tärkeää sosiaali- ja terveyspalveluissa. Meidän tulee varmistaa, että resurssit kohdistetaan sinne, missä niistä on eniten hyötyä – ei poliittisten mieltymysten, vaan todellisten tarpeiden perusteella. Tämä tarkoittaa esimerkiksi palveluiden vaikuttavuuden arviointia ja sen varmistamista, että jokainen euro käytetään tehokkaasti.


Yhteistyö on avain parempiin ratkaisuihin

Jyväskylässä ja hyvinvointialueella tarvitaan parempaa yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Kaupungin ja hyvinvointialueen on tehtävä saumatonta yhteistyötä, jotta palvelut voidaan järjestää asukkaille mahdollisimman hyvin. Tämä ei ole vain hallinnollinen kysymys, vaan se vaikuttaa suoraan ihmisten arkeen – olipa kyse terveydenhuollosta, ikäihmisten palveluista tai nuorten hyvinvoinnista.

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen (HYTE) on olennainen osa kestävää päätöksentekoa. Kun panostamme ennaltaehkäiseviin palveluihin, voimme vähentää raskaampien ja kalliimpien korjaavien toimenpiteiden tarvetta. HYTE-työ vaatii tiivistä yhteistyötä kaupungin/kuntien ja hyvinvointialueen välillä, jotta voimme tarjota ihmisille oikea-aikaisia ja vaikuttavia palveluita. Esimerkiksi matalan kynnyksen terveys- ja mielenterveyspalvelu sekä perheiden tukipalvelut ovat tapoja vahvistaa asukkaiden hyvinvointia ennen kuin ongelmat kärjistyvät. Ennaltaehkäiseviin toimiin panostaminen on sekä inhimillisesti että taloudellisesti järkevää.

Kirsikkana kakun päällä: politiikassa yhteistyön merkitys korostuu entisestään. Kun eri puolueet ja päättäjät keskustelevat ja pohtivat asioita aidosti yhdessä, päätökset ovat kestävämpiä ja vaikuttavampia. Tämä tarkoittaa myös sitä, että päätöksiin sitoudutaan laajemmin ja ne kestävät poliittisia vaihteluita.


Miksi tämä on tärkeää äänestäjälle?

Vaaleissa äänestäjä voi vaikuttaa siihen, millä tavoin päätöksiä tehdään tulevaisuudessa. Haluan olla mukana varmistamassa, että Jyväskylässä ja Keski-Suomen hyvinvointialueella tehdään vastuullisia, tietoon perustuvia päätöksiä, jotka palvelevat kaikkia asukkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Tiedolla ja yhteistyöllä saamme aikaan kestävää kehitystä, parempia palveluita ja tehokkaampaa hallintoa.

Tavoitteenani on rakentaa Jyväskylää ja KEski-Suomen hyvinvointialuetta, jossa päätöksenteko perustuu faktoihin, ja jossa yhteistyö eri toimijoiden välillä on sujuvaa ja vaikuttavaa. Tähän tarvitaan päättäjiä, jotka sitoutuvat tiedolla johtamiseen ja ovat avoimia tekemään yhteistyötä yli puoluerajojen.


 
 
 

Comments


© 2023 Adéle Nurmela. Created with Wix.com.

bottom of page